Over Mélange

Op deze pagina leest u meer over de mensen en drijfveren achter Mélange. Ook kunt u hieronder kiezen voor ‘Onze producten’ of ‘Onze stijl’ om meer te weten te komen over de producten die we gebruiken of om een kijkje binnen te nemen.

Interieur Voorkant

Van droom naar concept

Mélange is ontstaan uit de droom en ambitie van oprichtster Jenny Claessen – Schroën. Nadat ze is opgegroeid in een horeca-nest wordt al snel het besluit genomen om de Hogere Hotelschool in Maastricht te gaan volgen. Enkele jaren later volgt een carrière in de hotelwereld die haar langs alle facetten van het horecavak leidt, maar diep van binnen borrelt het verlangen om ooit een eigen zaak te beginnen.

In 2013 wordt die droom werkelijkheid en in september van dat jaar wordt Mélange officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wat volgt is een lang traject van wikken en wegen, van vergunningsaanvragen en van keuzes maken, maar stap voor stap krijgt Mélange steeds meer vorm. Het concept van Mélange is grotendeels geïnspireerd door mooie theehuizen- en tuinen die in de loop der tijd bezocht zijn, maar ook door bezoekjes aan Belgische steden als Antwerpen en Gent met de vele gezellige koffiehuizen en door de vele ambachtelijke vakmensen waarmee Jenny in de loop der jaren in aanraking is gekomen.

Van concept naar werkelijkheid

Mede door die inspiratiebronnen is Mélange dus ook geen strakke, hippe loungebar met moderne inrichting en strakke dancebeats op de achtergrond, of een sobere en zakelijke lunchroom met dito uitstraling. Mélange is, zoals het woord al zegt, een combinatie van het beste uit diverse werelden. Heerlijke, verse en landelijke ingrediënten zoals in de mooiste theetuinen en een huiselijke, gezellige en warme sfeer zoals in de beste koffiehuizen en dit alles gecombineerd met een zeer hoge standaard qua kwaliteit. Tevens is er zeer bewust gekozen voor het (her)gebruik van ‘spullen met ervaring’ -van authentieke gezelschapsspelletjes tot heerlijke opgeknapte fauteuils voor de ramen-, wat bijdraagt aan de gezellige sfeer en natuurlijk een positieve uitwerking heeft op ons milieu.

Interieur Achterkant

Ontdek Mélange!

Samen met haar team van gastvriendelijke en enthousiaste medewerkers ontvangt Jenny je graag bij Mélange. Ons pand is gelegen aan de Dorpstraat, midden in het levendige centrum van Heythuysen en nabij diverse winkels, supermarkten en het gezellige Kerkplein. Kom genieten van een heerlijke kop koffie of thee in één van de comfortabele ‘brocante’ fauteuils bij de grote ramen om gezellig te praten of heerlijk ongegeneerd ‘mensen te kijken’, of schuif aan voor een heerlijk vers broodje, ontbijt of stukje gebak aan één van de gezellige zitjes.

Pompoenbrood met carpaccio

Ook voor het organiseren van diverse workshops, kinderfeestjes of vergaderingen kun je bij Mélange terecht. Meer informatie over deze arrangementen vind je elders op onze website.

Klik hier als je meer wilt lezen over de producten die we gebruiken