Overige producten

Op deze pagina vind je veel informatie over onze overige producten en leveranciers

Jam en chutney – Theo van Woerkom Confituren

Onze verrassende jams zijn afkomstig uit het hartje van de betuwe; onze partner Theo van Woerkom zorgt voor de lekkerste smaakcombinaties. De firma van Woerkom put uit een 130-jarige familietraditie, de confituren worden als enige in Nederland volgens overgeleverde ervaring en receptuur volledig handmatig bereid en afgevuld en het resultaat is puur genieten! De heerlijke confituren zijn ook los bij ons te kopen!

Ambachtelijke vleeswaren – Slagerij Thijs Kuepers Nederweert-Eind

Ambachtelijk slager Thijs Kuepers uit Nederweert-Eind bereidt en bewerkt alle producten op ambachtelijke wijze waardoor de authentieke smaak van het product gewaarborgd blijft. Door een nauwe samenwerking met de eigen leveranciers uit de directe omgeving, is de herkomst van het vlees en de door zowel Mélange als Thijs Kuepers gewenste kwaliteit eenvoudig te garanderen. Al diverse malen wist Thijs Kuepers onderscheidingen en prijzen te behalen met zijn ambachtelijke vleeswaren. Een beknopte selectie uit de aangeboden en door ons gebruikte vleeswaren:

Limousin Regionaal – De Stichting Limousin Regionaal ziet erop toe, dat de aangesloten limousin-bedrijven speciale aandacht besteden aan de voeding en de gezondheid van hun limousin-runderen. Dit vraagt om een zorgvuldige bedrijfsvoering. Limousin Regionaal staat garant voor productie in de natuurlijke kudde. De kalfjes groeien op in de groep bij de moeder, die haar kalf zelf zoogt. De aangesloten limousin-bedrijven hebben bewust gekozen voor limousins, vanwege de sterke gezondheid en de goede moedereigenschappen van dit ras. Dit zijn natuurlijke eigenschappen, die ze zeer geschikt maken om met natuurbegrazing smakelijk en superieur vlees te produceren. Het merk Limousin Regionaal geeft dus de garantie van een veilig en lekker stukje rundvlees dat bovendien 100% antibioticavrij is. De aangesloten limousin-bedrijven dragen tevens bij aan het natuurbeheer, dat vooral in samenwerking met Staatsbosbeheer door de Stichting Limousin Regionaal wordt georganiseerd. Het belangrijkste voorbeeld is het collectieve begrazingsbeheer van het Nationaal Park de Groote Peel.

Gildehoen – Een nieuwe manier van grootbrengen; het gildehoenconcept is gericht op het dierenwelzijn. Door minder dieren in de stallen onder te brengen van een langzamer groeiend ras blijkt er veel minder antibiotica nodig te zijn om de dieren groot te krijgen. Plezierig voor de dieren, prettiger werken voor de houder en gezonder voor de consument. De kippen hebben een normaal dag-nachtritme en krijgen 100% plantaardig voer met veel graan. Er is ruimte om te scharrelen, stro en graan op de grond dragen bij aan een natuurlijke omgeving en stimuleren het natuurlijke gedrag van de hoenders. Voer en water is 24 uur per dag beschikbaar voor de dieren. Doordat deze kippen natuurlijker opgroeien met zo min mogelijk toevoegingen, is de smaak ouderwets lekker. Echte kip met de volle smaak uit grootmoederstijd, het proberen waard.

Varkensvlees – dagelijks worden de varkens van slagerij Kuepers gecontroleerd, om het welzijn van de dieren nauwgezet te volgen. Antibiotica is op de boerderij te Weert – Laar uit den boze! Ook het transport van de dieren gebeurt volledig in eigen beheer, deze etappe is van het grootste belang aangezien deze invloed kan hebben op de malsheid van het vlees; de vakmensen van slagerij Kuepers dragen er zorg voor dat de dieren vrij van stress worden vervoerd.

Binnenlandse groenten en fruit – Fruitbedrijf Heijnen Roggel

Fruitbedrijf

Fruitbedrijf Heijnen uit Roggel is een echt authentiek familiebedrijf, opgericht in 1955. Met hun mooie boerderijwinkel hebben ze de binnenlandse groenten en fruit in Leudal en omgeving weer letterlijk en figuurlijk op de kaart gezet. Naast de heerlijke appels, peren, kersen, pruimen en rode bessen van eigen fruitgaarden, levert Fruitbedrijf Heijnen binnenlandse groenten en fruit in nauwe samenwerking met diverse lokale en regionale telers. Dankzij de vooruitstrevende aanpak van de familie Heijnen waren zij in 2013/14 zelfs genomineerd voor de Ondernemersprijs van de gemeente Leudal.

Kaas – van Loon Kaaskanjers

fFamiliebedrijf van Loon Kaaskanjers is een bekend gezicht in Heythuysen; elke vrijdagmiddag bieden ze hun kwaliteitskazen op onze weekmarkt aan. Ook in onze keuken maken we graag gebruik van de heerlijke en smaakvolle kazen van hoge kwaliteit.