Koffie

Veel mensen realiseren zich niet wat een mooi natuurproduct koffie is. Koffie is een zeer arbeidsintensief natuurproduct waarvan, net als bij wijn, chocolade of thee, alle stappen in het proces van invloed zijn op de smaak en kwaliteit. Zelfs de ‘ongetrainde koffiedrinker’ zal al snel een uitzonderlijk verschil proeven tussen een bekertje automatenkoffie, een kopje filterkoffie uit de supermarkt of een met zorg bereide koffie van versgebrande bonen van een kleine plantage. Alle drie kunnen ze een mens goed doen, maar wij willen onze gasten graag kennis laten maken met de derde variant uit dat rijtje.

Samen met de vakkundige koffieliefhebbers van de kleinschalige en ambachtelijke koffiebranderij Beans Coffee uit Ittervoort hebben we onze eigen koffiemélange geselecteerd. Een mélange waar wij erg enthousiast over zijn en waarvan we denken ‘dat je het proeft’. Behalve dat het een heerlijke koffie is, die door onze getrainde medewerkers ook nog eens met de grootste zorg voor u wordt gezet, kunnen wij ook garanderen dat onze koffie een eerlijk product is. Koffie verdient het om uit de grote hoop en anonimiteit gehaald te worden, weg van de veel te lage marktprijzen. Dankzij de directe samenwerking van branderij Beans met de lokale koffieboeren bieden wij, naast de DSC_0650hoogste kwaliteit (lees: allerlekkerste koffie), een duurzame en maatschappelijk verantwoorde koffie. En ook dat proef je!

Op dit moment worden onze lungo varianten bereid met de Milano Espresso boon; een volle en krachtige boon met een onovertroffen aroma. Deze mélange is opgebouwd uit koffie uit Midden en Centraal Amerika met koffie uit Brazilië als hoofdbestanddeel en een deel uit Afrika (Ethiopië Sidamo), deze zorgt voor een fruitig accent in de afdronk.

Onze koffiespecialiteiten op basis van espresso worden bereid met de Toradja Kalossi Dark, een extra donkere branding van de Toradja Kalossi mélange. De bonen voor deze mélange zijn afkomstig uit Torajaland op Sulawesi (Indonesië), door een speciaal precedé krijgen deze bonen oorspronkelijk een bijna donkerblauw/groene kleur met typerende aardse en fruitige tonen. Wat resulteert is een volle, zware koffie met een krachtig, kruidig chocolade aroma. Een complexe smaaksensatie van frisse aardse tonen, gecomplementeerd door intense, bittere chocolade en een kruidige afdronk.