Ons licht gaat uit…

Aan alles komt een eind….

Na bijna 8 jaar heb ik besloten om te stoppen met het uitbaten van Mélange. Jaren met heerlijke huisgemaakte zoetigheden, hartige lunchgerechten, uitgebreide high tea’s, duizenden koffies en theeën, een mooie bezetting in ons appartement boven de zaak, trouwe gasten, een betrokken team, grote uitdagingen, 2 lockdowns, hoogtepunten, maar zeker ook dieptepunten, lief en leed.

Het is een beslissing die me aan het hart gaat en niet over 1 nacht ijs is gegaan. Maar nu de keuze echt is gemaakt, de knoop doorgehakt en het hoge woord er uit is voelt het als opluchting.

In het begin van Mélange heb ik me voor 1000% kunnen geven voor mijn droom, mijn passie. Niets was te gek, 60 – 80 uur werken daar draaide ik mijn hand niet voor om en ook thuis kon ik de ballen aardig hoog houden. Een echte balans tussen werk en privé was er niet, maar ik kon het, het werd thuis geaccepteerd en ik werd altijd gesteund.

En toen kwam er 4,5 jaar geleden een andere droom uit, ik werd mama van mijn cadeautje Vic. Ik heb gevochten om een goede combinatie te vinden met Mélange en Vic, maar het was een uitputtingsslag die mijn gezondheid niet ten goede kwam. Ik ben niet iemand die tevreden is met 99%, maar voor meer dan 100% ergens voor gaat, zowel privé als zakelijk kon ik niet meer de ballen hoog houden en loslaten is niet mijn sterkste kant. Altijd stond ik aan. 

Balans in mijn leven, leven en niet overleven, een toffe mama zijn voor Vic daar wil ik nu voor gaan en daar hoort het laatste hoofdstuk bij van Mélange dat in September begint en eindigt op 1 Oktober van dit jaar.
Ik denk dat ik iets moois heb neergezet de afgelopen jaren, waar ik trots op kan zijn. Spijt van het aangaan van deze uitdaging heb ik absoluut niet, ik heb veel geleerd en veel leuke mensen leren kennen. Ik ben nog jong genoeg om een leuke baan te vinden die ik fijn kan combineren met het moederschap en wie weet denk ik er over een paar jaar weer heel anders over en gaan we een nieuwe uitdaging aan. Maar voor nu is dit de beste keuze en een hoofdstuk dat ik af ga sluiten.

Ik wil mijn team en oud teamleden onwijs bedanken! Zonder jullie geen Mélange. En vanzelfsprekend al onze gasten, ik zal jullie ook missen, maar wie weet komen we elkaar weer elders tegen.
Ook dank ik mijn familie die in mij geloofd hebben, mij door dik en dun gesteund hebben en altijd klaar stonden. Koos voor de kans om Mélange te starten 8 jaar geleden. En Peter, voor alles wat je voor me gedaan hebt, de uren die je er in stak buiten je eigen baan door mee te helpen met de boekhouding, digitale zaken zoals de website, drukwerk, wasjes draaien en regelmatig even ‘s avonds wat halen als ik weer iets vergeten was. Bedankt voor alles!

Liefs Jenny

(We zullen de komende weken van week tot week onze openingstijden bekend maken)